Recepti.co.yu
[niste registrovani]

prijavite se
Dobro jeli   NOVI KORISNIK
1.11.2014
RECEPTI SAVETI REČNIK PORTAL REGISTAR FORUM
Moji.Recepti.co.yu
:: KATEGORIJE ::
 :: Vrsta jela
 :: Tip obroka
 :: Sezonska jela
 :: Namirnice
 :: Specijalne prilike
 :: Starosna dob
 :: Kuhinje
 :: Spremanje jela
 :: Vrsta ishrane
 :: Spisak svih recepata
 :: Recepti korisnika
 :: Linkovi korisnika
 
:: KULINARSTVO ::
 :: Kulinarski rečnik
 :: Kulinarski saveti
 :: Namirnice
 :: Proizvodi
 
:: JELOVNICI ::
 :: Restorana
 :: Picerija
 :: Poslasticarnica
 :: Pekara
 
:: GDE JESTI ::
 :: Restorani
 :: Picerije
 :: Poslastičarnice
 :: Pekare
 
:: GDE KUPITI ::
 :: Prodavnice
 :: Proizvodjači
 
::ZANIMLJIVOSTI::
 :: Slike za desktop
 :: Čuvari ekrana
 :: WinAmp skin
 :: Prezentacije
 
:: INFO ::
 :: Mapa sajta
 :: O sajtu
 :: Obaveštenja
 :: Saveti
 :: Pomoć
 :: Reklamiranje
 :: Upis u Registar
 :: Prijava geške
 :: Pravila i uslovi korišćenja ovog sajta
KULINARSKI SAVETI KORISNIKA
•  Najbolji pršut je iz Španije (pokrajina Kastilja).
 
Poslao 111gurman111 Izvor: časopis
 
•  Krofne će biti više vazdušaste.ako u testo dodamo pola kasike sirćeta.
 
Poslao gorusnik Izvor: porodično
 
•  Prilikom podmazivanja pleha koristite svinsku mast umesto ulja, ne menja ukus kori a nema sanse da se zalepi.
 
Poslala mama4 Izvor: porodicni recept
 
• 
 
Poslala glorija71 Izvor:
 
•  neiskorišćeni luk ostaće svež Ako pripremate jelo za koje treba samo pola glavice luka,drugu polovinu sačuvajte tako što ćete prerezanu stranu premazati tankim slojem maslaca,preostalu polovinu luka umotati u aluminijsku foliju i staviti je u frižider.Maslac će doprineti tome da luk duže ostane svež.
 
Poslala djurdjica Izvor: porodični
 
•  Proverite ispravnost jaja:Ukoliko niste sigurni dali su jaja sveža,sipajte 2kašikice soli u 200ml vode i pažljivo spustite jaja u šolju.sveže jaje će potonuti,a mućak će ostati na površini.
 
Poslala djurdjica Izvor: porodični
 
•  PECENJE UVIJEK SERVIRAAJTE UZ MALO COKOLADE NA VRHU OD 80%KAKAOA I BEZ I MALO MLIJEKA I SECERA COKOLATE ISTOPITE NA PARI.SERVIRAJ TE UZ NEKI UKUSAN SVIJEZI UMAK TAKO DA NIJE PREVISE JAK.
 
Poslala NEJIRA Izvor: MOCHE MOCH FRANCE CASOPIS
 
•  PECENJE UVIJEK SERVIRAAJTE UZ MALO COKOLADE NA VRHU OD 80%KAKAOA I BEZ I MALO MLIJEKA I SECERA COKOLATE ISTOPITE NA PARI.SERVIRAJ TE UZ NEKI UKUSAN SVIJEZI UMAK TAKO DA NIJE PREVISE JAK.
 
Poslala NEJIRA Izvor: NEJIRA
 
•  Savet uklonjen zbog nepoštovanja Pravila i uslova korišcenja sajta Receptico.yu
 
Poslala NEJIRA Izvor: ZDRAVLJE
 
•  Razni mirisi iz frižidera če se izgubiti ako u najlon čarapu uspete dvije kašikice kafe mljevene i zavežete pa stavite u frižider, tako če mirisi nestati a imaće lijep miris.
 
Poslala Spahija Izvor: Hrana i vino
 
•  fleke sa odeca mogu se skidati na sledeci nacin;pospe se so i malo kisele vode,malo da odstoji i normalno oprati
 
Poslala NIKI Izvor:
 
•  U GULAS OBAVEZNO SYAVITE KAFENU KASIKICU ILI CAK DVE PEKMEZA(DZEMA)OD KAJSIJE.DAJE LEPU I SLASNU AROMU.A NE OSETI SE PEKMEZ.PROVERENO 100%.PREPORUCUJE MILOS KUVAR
 
Poslao milosKUVAR Izvor: LICNI
 
•  kada pecete velike komade mesa prethodno marinirajte(ulje,lovor biber u zrnu,senf) u zavisnosti oid vrste mesa
 
Poslao bircakcook Izvor: kuvar
 
•  mrlje od svih vocnih sokova,ukljucuhuci i visnju i borovnicu, potpuno se skidaju kada su jos sveze,kada se pospu sa po 4-5 kasika vrelog mleka.
 
Poslala ajasmina Izvor: porodicni
 
•  cokoladne zdjelice mozete napraviti tako sto u pripremljenu cokoladu umacete malo naduvane baloncice,potom ostavite da se cokolada stegne,onda probijete baloncice i veoma pazljivo ih odvojite od cokolade da ne popuca
 
Poslala @§mir@ Izvor:
 
•  cokoladne zdjelice mozete napraviti tako sto u pripremljenu cokoladu umacete malo naduvane baloncice,potom ostavite da se cokolada stegne,onda probijete baloncice i veoma pazljivo ih odvojite od cokolade da ne popuca
 
Poslala @§mir@ Izvor:
 
•  Crni luk oljustiti i potopiti u hladnoj vodi(10 min) da ne bi "stipao" oci.
 
Poslala Kajra Izvor: porodicni
 
•  U zapržku sa lukom dodajte malo iseckanih jabuka i neće vas više mučiti kiselina
 
Poslala zoltan Izvor: porodični
 
•  ako gulite paradajiz za sos, lakse ce spasti kozica sa paradajiza ako se natopi u vrucoj vodi 1-2 minute.
 
Poslala maja1982 Izvor:
 
•  ako gulite paradajiz za sos, lakse ce spasti kozica sa paradajiza ako se natopi u vrucoj vodi 1-2.
 
Poslala maja1982 Izvor:
 
•  Kad pecete ribu obavezno stavite i jabuku(podeljenu na pola)u tiganj jer ce se tako manje osetiti miris po prostorijama.A bice i ukusnija!
 
Poslala brankic Izvor: porodicni
 
•  Ako izgubite zatvarac od staklene flase kisele vode u flasu stavite kasiku(malu ili za supu)okrenutu naopacke i videcete da kisela voda nece izvetriti.
 
Poslala brankic Izvor: porodicni
 
•  Posle seckanja belog luka(da vam se ne bi osetile ruke-na luk)odmah operite noz bez detardzenta drzeci ga sa jedne strane palcem a sa druge strane srednjim prstom i kaziprstom-samo par puta povucite po njemu ispod mlaza vode.
 
Poslala brankic Izvor: porodicni
 
•  Savet obrisan zbog nepoštovanja Pravila i uslova korišcenja sajta Recepti.co.yu
 
Poslala vanacob_1405 Izvor: Bakin savet, iskustvo
 
•  Dasku drvenu na kojoj secete meso, povrce, i sl. treba da se odrzava, jer prilikom koriscenja i stajanja, na dasku se skupljaju bakterije, koje se normalno ne mogu oprati samo vodom. Da bi dasku odrzavali cistu, svako koliko toliko prelijte dasku i premazite uljem jestivim, ostavite da odstoji poduze i tek onda je operite. U tom slucaju smanjuju se bakterije upijene u ureze na dasci a i daska se neguje, samim tim i duze traje.
 
Poslala vanacob_1405 Izvor: Bakin savet
 
•  Za pohovanje mesa ili pečenih paprika uvek odvojiti belance od zumanceta. Belance umutiti kao za šne pa dodati zumance, malo soli i malo brasna pa lagano izmešati. Dobija se mnogo bolji ukus i za oko je mnogo lepše.
 
Poslala jassna_sd Izvor: porodični
 
•  KADA ŽURITE SA SPREMANJEM RUČKA DODAJTE MALO SODE BIKARBONE I DINSTANJE ĆE KRAĆE TRAJATI, MESO ĆE BITI MEKŠE I BRŽE ĆE BITI KUVANO. DRAGANAĐ
 
Poslala DRAGANAĐ Izvor: PORODIČNI
 
•  AKO ŽELITE DA VAM ŠERPE OD ROSFRAJA BUDU UVEK SJAJNE I LEPE ZA VREME PRANJA USPITE MALO SIRĆETA I SOLI I DOBRO ISTRLJAJTE SUNĐEROM, ZATIM ISPERITE U MALAKOJ VODI. ŠERPE ĆE BITI KAO NOVE, BLISTAĆE. DRAGANAĐ
 
Poslala DRAGANAĐ Izvor: PORODIČNI
 
•  da bi jelka novogodišnj bolje šljaštila napravite ukrase od aluminiske folije
 
Poslala ljuki Izvor:
 
•  žute naslage od kamenca preliti vinskim sirćetom ostaviti oko sat vremena pa isprati vodom sve naslage nestanu
 
Poslala ljuki Izvor:
 
•  slag krem ce se bolje umutiti ako umesto mleka stavite istu kolicinu kisele vode.
 
Poslala mirjanamagdic Izvor: casopis
 
•  Dzigerica ce biti meksa i ukusnija ako se najpre potopi u mleko i ostavi da malo odstoji u mleku. Isto vazi i za krompir isecen na listice.
 
Poslala loti Izvor: licno
 
•  Ako mutite majonez i dodje do razbijanja smese tj pretvori se u retku masu dodari komad sredine hleba i dobro umutiti.
 
Poslala gogile Izvor: licno iskustvo
 
•  Ako mutite majonez i dodje do razbijanja smese tj pretvori se u retku masu dodari komad sredine hleba i dobro umutiti.
 
Poslala gogile Izvor: licno iskustvo
 
•  Pri pravljenju krema za torte koristiti gustin umjesto brasna.
 
Poslao pedro90 Izvor: porodicni
 
•  Kultura zivljenja se, izmedju ostalog ogleda i u zdravoj ishrani. Treba izbegavati vece kolicine takozvane tri bele smrti-beli secer, brasno i so. Savet -umesto brasna za nezdrave zaprske, stavljati ovsene pahuljice
 
Poslala apetit Izvor: porodocni
 
•  Pri pripremi slanih jela za bebe ne sme se koristiti proklijali krompir jer sadrzi toksin koji se ni kuvanjem ne eliminiše
 
Poslala MarijaZimonjić Izvor: Časopis "Moja beba"
 
•  Kada odu gosti ostatke vina iz čaša sipati u kese za zamrzivač i zamrznuti. Tako da kada spremate jelo koje zahteva čašu vina odmrznete i dodate, a ne otvarate celu bocu zbog jedne čaše!
 
Poslala MarijaZimonjić Izvor: Najdzela Loson
 
•  U soseve od paradajza dodati kašičicu šećera. Tako se smanji kiselost a naglasi slatkoća paradajza
 
Poslala MarijaZimonjić Izvor: Dzejmi Oliver
 
•  Ako zelite da Vam karfiol ostane beo kuvajte ga u mleku bez soli. Trag zagorelog jela sa dna lonca nikako nemojte skidati nozem ili nekim cvrstim predmetom. Ostatke zagorelog jela najbolje cete otkloniti ako u sud sipate malo vode i malo secera pa zakuvate na slaboj vatri. Posle toga sipajte u sud malo hladne vode i jos malo zakuvajte. Na kraju ce biti potrebno samo da sud isperete mlakom vodom i krpom.
 
Poslala mmm Izvor: www.kuvar.8m.com
 
•  Meso od stare kokoske skuvace se brzo i bice bolje i ukusnije ako se u vodu za kuvanje sipa kasika rakije.
 
Poslala mmm Izvor: www.kuvar.8m.com
 
•  U CRVENU ZAPRSKU POSLE DODAVANJA ALEVE OBAVEZNO MESATI JER PAPRIKA BRZO ZAGORI I ONDA ZAPRSKA GORCI
 
Poslao MACI Izvor: IZ SKOLE
 
•  Spanac nikada ne treba koristiti zamrznut niti ga posle kuvanja ostavljati da prenoci. Ne treba ga ni podgrevati. Tad postaje toksican.
 
Poslala apetit Izvor: strucna literatura
 
•  Jela kuvati na niskoj temperaturi i uvek poklopljeno. Tako se manje gube hranljive materije i jelo je ukusnije.
 
Poslala apetit Izvor:
 
•  Meso ne sme stajati posoljeno zato sto izvlaci sok iz vlakana, stoga ga ne treba rano soliti
 
Poslala zlata Izvor:
 
•  Kada pohujete snicle sa prezlama, meso prvo ubacite u brasno, zatim umocite u jaja i na kraju uvaljajte u prezle.
 
Poslala zlata Izvor:
 
•  Vocna salata bice ukusnija i aromaticnija ako u nju stavite kasiku-dve ruma ili vinjaka. Isto tako, bolje je da je ne zasladjujete secerom, vec sirupom od malina ili visanja, vec po ukusu.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Ako vam je potrebno nekoliko kapi limuna ne morate zbog toga seci ceo limun. Jednostavno, u kori limuna napravite mali otvor i iscedite limuna koliko vam treba. Kako limun ostaje ceo, mozete ga upotrebiti i posle nekoliko nedelja.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Vrlo cesto miris znoja se ne uklanja sa vunene odece ni posle pranja. U tom slucaju u vodu u kojoj perete vunenu tkaninu stavite saku soli.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Zamrznutu hranu drzite naduze 24 casa posle vadjenja iz zamrzivaca
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Cim povrce za salatu iseckate, odmah ga prelijte mešavinom ulja, surceta i zacina, tako cete spreciti suvišan gubitak vitamina. Iz istog razloga, ne preporucuje se da se salata od svezeg povrca priprema mnogo ranije, vec neposredno pred obrok
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Kackavalj i druge vrste sira ne treba drzati u najhladnijem delu frizidera, jer gube ukus. Medjutim, ako zelite da komad mladog kackavalja isecete u sasvim tanke kriške, stavite ga na 10 minuta u friz, da se stegne
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Dzigerica ce biti meksa i ukusnija ako se na svako parce pre przenja sipa po nekoliko kapi vinskog sirceta. Nikako netreba soliti pre, vec posle przenja, inace ce biti zilava
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Soku od pecenja mozete dodati malo kisele pavlake, pa ce te dobiti ukusan preliv za kuvan krompir, pirinac ili rezance.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Toplo belo vino mozete brzo da ohladite ako bocu do grlica stavite u mesavinu soli i vode. Dodajte jos neku kocku leda i za 20 minuta bice hladno.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Jabuke i krompir mogu se odlicno uskladistiti u podrumu ako dno gajbe prekrijete liscem paprati. Tako ce krompir i jabuke dugo biti svezi.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Cvekla - Isprati, potopiti u rastvor boraksa, potom oprati. Kari - sprati u mlakoj vodi, zatim protrljati u glicerinskom rastvoru i posle pola sata isprati.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: www.kuvar.4t.com
 
•  Ako puding nece da se stegne, namocimo nakoliko listova zelatina, rastopimo ih u toploj vodi i umesamo u masu. Stavimo na hladno.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Ako secer u prahu ima grudvica , razbijamo ih oklagijom ili ostruzemo u zicanu cediljku.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Ako majonez progrusa u drugoj posudi umutimo zumance sa malo soli i nekoliko kapi ulja i neprestano mesajuci dodajemo progrusan majonez
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Ako se mleko u prahu stvrdne, sameljemo ga u mlinu za mlevenje badema.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Krompir sa crnim mrljama kuvamo u blago zakiseljenoj vodi da ublazi mrlje
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Meso je zagorelo: zagorena mesta odsecemo a meso ponovo stavimo u DRUGU posudu da se pece
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Belance koje ne mozemo cvrsto ulupati mozemo pokapati sa nekoliko kapi limuna ili posuti sa malo soli
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Krem od maslaca koji se zgrusao pazljivo podgrejemo nad parom, zatim opet mesamo dok ne postane glatak
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Jaja za testo za pohovanje prvo razbijemo u soljici da se uverimo da nisu pokvarena i tek onda ih stavljamo u testo
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Bajate zemicke postace opet hrskavo sveze ako ih malo pecemo u pecnici
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
•  Plehove sa tackicama od rdje posepemo solju, istljamo debelom kozom slanine I obrisemo hartijom.
 
Poslao Recepti.Co.Yu Izvor: Novi univerzalni veliki kuvar
 
 
 :: Dodajte novi recept
 :: Dodajte link recepta
 :: Vaš E-Kuvar
 :: Vaši recepti
 :: Vaši komentari
 
SAVETI
 :: Vaši saveti
 :: Pošaljite savet
 
MAILING LISTE
 :: E-Zine ×
 :: E-Novosti
 :: E-Kuvar ×
 
KUPOVINA
 :: Spisak za kupovinu
 :: Korpa za kupovinu
 
NetNutricia
 :: Dnevne potrebe
 :: Trošenje energije
 :: Nutrijensi
 :: Nutritivne vrednosti
 
 
 
prijatelji sajta
 
statistike
 

  POMOĆ - O SAJTU - MARKETING - WebMaster  
  Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet