COKOLADNI PRAZNIK

Cokoladni praznik
 
Potrebne namirnice:
450 grama ŠECERA
6 štangle COKOLADE
250 grama PUTERA
16 komada JAJA
1 kesica VANILINOG ŠECERA
50 grama BADEMA
3 kašike KAFE
  ŠLAG
150 grama MLEVENOG ORAHA
12 komada BOMBONA
 
Priprema jela:

Za nadev kuvati na pari 6 jaja sa 250 grama šecera, pa kada masa pocne da se zgušnjava (kada se malo mase zahvati izmedu dva prsta rasteže se u vidu koncica), dodati isitnjenu cokoladu, vanilin šecer i 2 kašike kuvane kafe ili instant kafu. Sve dobro izmešati i skinuti sa štednjaka. Kada se krem prohladi, uz povremeno mešanje da se na površini ne uhvati korica, dodati razmekšali buter i sve dobro umutiti. najbolje mikserom. Filovati tortu, kroz sredinu, odozgo i sa strane, a zatim ukrasiti kupicama šlaga pomocu specijalnog šprica i u sredinu svake kupice staviti po jednu bombonu ili zrno kafe. Sa strane posuti listicima iseckanog badema.

 
Izvor recepta je casopis Bazar
Zemlja porekla jela je: Srbija i Crna Gora
Jelo je za više od 4 osobe
Tezina pripreme jela je normalno

Predvidjeno vreme za priremu jela je oko 60 minuta


Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet