AVGANISTANSKI CEVAP

Avganistanski cevap
 
Potrebne namirnice:
  BRAŠNO
  SO
  BIBER
3 komada JAJA
4 cena BELOG LUKA
  ULJE
  PAVLAKA
1 glavica CRNOG LUKA
  PERŠUN
  MAJONEZ
0.5 kilograma KROMPIRA
  "ZACIN C", "VEGETA"
0.5 kilograma MLEVENOG MESA
  PREZLE
1 kašicica SOKA
 
Priprema jela:

Uzeti ½ kg mlevenog mesa i ½ kg krompira koji treba skuvati i izgnjeciti viljuškom. Ovoj masi dodati 1 glavicu crnog luka i 3-4 cešnjeva belog luka, koji se mogu ili samleti sa mesom ili izrendati. Zatim dodati 1 celo jaje i 2 žumanceta, so, biber, vegeta(ili slican zacin) i 1 kašicicu sode bikarbone. Kada se cela masa izjednaci, ostaviti u frižderu ½ sata, potom oblikovati u cevape željene velicine i lagano uvaljati u brašno i gusti sneg spravljen od 2 belanceta. Sve to posuti prezlama i pržiti na ulju. Gotove cevape po želji i ukusu preliti prelivom od pavlake, majoneza i peršuna.

 
Izvor recepta je
Zemlja porekla jela je:
Jelo je za više od 4 osobe
Tezina pripreme jela je normalno

Predvidjeno vreme za priremu jela je oko 30 minuta


Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet