ROZEN TORTA

Rozen torta
 
Potrebne namirnice:
300 grama ORAHA
300 grama ŠECERA
450 grama MLEKA
350 grama PUTERA
1 kašika PRASKA ZA PECIVO
250 grama ŠECERA
500 grama BRAŠNA
1 komad JAJA
2 kašike VODE
2 kašike SOKA
1 kašika EKSTRAKTA
 
Priprema jela:

Testo za kore:1/2 kg brašna 1 kašika praška za pecivo 1 celo jaje 3 šoljice mleka 100 gr butera Testo dobro obraditi i podeliti na 8 delova i peci kore(više sušiti)na poledini pleha. Da ne porumeni Fil:300 gr mleka 300 gr oraha i 300 gr šecera sjediniti i skuvati u mleku, pa u to dodati 250 gr butera. Filovati kore i pritiskati necim teškim. Sutra dan napraviti fondan:250 gr prah šecera, 2 kašike limunovog soka, 2 kašike vrele vode i 1 kašika ekstrakta od maline i time peliti tortu.

 
Izvor recepta je
Zemlja porekla jela je:
Jelo je za više od 4 osobe
Tezina pripreme jela je normalno

Predvidjeno vreme za priremu jela je oko 30 minuta


Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet