TELECA CORBA

Najbolja corba ikad

Teleca corba
 
Potrebne namirnice:
300 grama TEELCEG MESA
4 vece SARGAREPE
15 grama MASLACA
  PRAZILUK
  PERSUN
1  MLEKA
1  BRASNA
  PERSUNOV LIST
  SO
  ZACIN
  BIBER
 
Priprema jela:

Skuvati meso iseceeno na vece kocke i sargarepu i persun( u velikim komadima, ne moraju cak ni da se seku).Ja to najcesce radim u express loncu, pa je bas zgodno jer se sargarepa odlicno skuva a ne raspadne.
Kad se skuvaju, izvaditi meso i iscepkati na vlakna, a sargarepu i persun izgnjeciti(ili izmiksati).
Na malo maslaca isprziti sitno iseckan praziluk.
Kad se isprzio dodati izgnjecenu sargarepu i iseckano meso i sve to zaliti mlekom i pustiti da provri.
kad provri celu tu smesu vratiti u vodu u kojoj se kuvalo meso i sargarepa, i ostaviti da corba provri.
Dodati zacina i bibera po ukusu,
U pola solj evode dodati jednu kasiku brasna i promesati da nema grudvica, dodati u u klucalu corbu i promesati.
Dodati dosta seckanog persuna.
Dobra je kombinacija i kad se ubaci blitve prethodno prokuvane i iseckane.

 
Izvor recepta je Moja, kao uvek, uspela izmisljotina
Zemlja porekla jela je: nije navedena..
Jelo je za 4 osobe
Tezina pripreme jela je normalno

Predvidjeno vreme za priremu jela je oko 30 minuta


Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet