Recepti.co.yu
[niste registrovani]

prijavite se
Dobro jeli!   NOVI KORISNIK
16.10.2019.
RECEPTI SAVETI REČNIK PORTAL REGISTAR FORUM
Moji.Recepti.co.yu
:: KATEGORIJE ::
 :: Vrsta jela
 :: Tip obroka
 :: Sezonska jela
 :: Namirnice
 :: Specijalne prilike
 :: Starosna dob
 :: Kuhinje
 :: Spremanje jela
 :: Vrsta ishrane
 :: Spisak svih recepata
 :: Recepti korisnika
 :: Linkovi korisnika
 
:: KULINARSTVO ::
 :: Kulinarski rečnik
 :: Kulinarski saveti
 :: Namirnice
 :: Proizvodi
 
:: JELOVNICI ::
 :: Restorana
 :: Picerija
 :: Poslasticarnica
 :: Pekara
 
:: GDE JESTI ::
 :: Restorani
 :: Picerije
 :: Poslastičarnice
 :: Pekare
 
:: GDE KUPITI ::
 :: Prodavnice
 :: Proizvodjači
 
::ZANIMLJIVOSTI::
 :: Slike za desktop
 :: Čuvari ekrana
 :: WinAmp skin
 :: Prezentacije
 
:: INFO ::
 :: Mapa sajta
 :: O sajtu
 :: Obaveštenja
 :: Saveti
 :: Pomoć
 :: Reklamiranje
 :: Upis u Registar
 :: Prijava geške
 :: Pravila i uslovi korišćenja ovog sajta
RECEPT
RIGO JANCI Dodajte ovaj recept u Vas E-Kuvar
Veoma izdasno Ubacite namirnice u korpu za kupovinu
Rigo Janci
Recept poslala ana_ana

Izvor recepta: Casopis
Zemlja porekla jela: Francuska

Jelo je za vise od 4 osobe
Priprema jela: jednostavno
Predvieno vreme za priremu jela je oko 60 minuta
POTREBNE NAMIRNICE
ZA BISKVITNU KORU:  
JAJETA 3 KOMADA (0 grama)
SECERA 60 G. (0 grama)
BRASNA 60 G. (0 grama)
KAKAA U PRAHU 20 G. (0 grama)
ZA FIL:  
SLAG PENE 400 G. (0 grama)
MINERALNE VODE 4 DL. (0 grama)
COKOLADE ZA KUVANJE 200 G. (0 grama)
ZA GLAZURU:  
COKOLADE 100 G. (0 grama)
KASIKE ULJA 2 SUPENE (0 grama)
ZA POSIPANJE:  
KASICICE KAKAA 2 POLUPUNE (0 grama)
  pogledajte detaljni spisak nutritivnih vrednosti namirnica za ovaj recept
PRIPREMA JELA

Biskvitna kora:
Umutiti mikserom zumanca i secer u penastu smesu. Posebno umutiti belanca u cvrst sne, pa ga dodati u smesu od zumanaca. Preko toga prosejati brasno, dodati kakao, pa masu dobro umutiti. Podeliti masu na dva jednaka dela. Manju pravougaonu posudu za pecenje obloziti papirom za pecenje, pa u nju sipati prvu polovinu testa. Peci 20ak minuta na 180 stepeni, u prethodno zagrejanoj pecnici. Isto tako ispeci i drugu polovinu testa. Kad se ispeku biskvitne kore, ostaviti ih da se ohlade.

Fil:
Cokoladu izlomiti, staviti je u manju serpu i lagano je rastopiti. Dok se cokolada prohladjuje, dobro umutiti slag penu sa mineralnom vodom. Sipati rastopljenu cokoladu u sne od slaga, i lagano promesati. Ovim filom premazati biskvitnu koru, pa preko njega poloziti drugu koru.

Glazura:
Cokoladu otopiti, umesati ulje i ovom glazurom preliti gornju povrsinu kolaca.

Posipanje:
Kad se glazura na kolacu stegne, posuti ga kakaom.

 
Recept pripada podkategorijama: DEZERT
 

CENA JELA ~0 [€] Napomena: Cena jela je okvirna i izraunava se zbirom prosenih maloprodajnih cena (u SCG) namirnica koje ulaze u recept
ENERGETSKA VREDNOST JELA ~0 [KJ] Napomena: Energetska vrednost je priblina i moe varirati u zavisnosti od energetskih vrednosti pojednih namirnica koje ulaze u recept
 
GOTOVO JELO
Ovo gotovo jelo ne nudi ni jedan restoran. Ako ga Vi imate u ponudi vaseg restorana
UPIITE SE BESPLATNO U NA REGISTAR
i postanite sponzor ovog recepta!


Odtampajte tekst ovog recepta

Posaljite link ovog recepta na e-mail
 

Ukupno 2 komentara za recept RIGO JANCI
korisnik medica81

"nije kao kolac koji mi se svideo u poslasticarnici. Jela sam ga u Novom Sadu u poslasticarnici Siti."

korisnik radaiveljko

"RIGO JANCI fenomenalan kolac,prodaju ga u poslasticarnici Teatar(kod konja)u Beogradu,kolicinski je velik,svez i odlican,za svaku pohvalu."


Napomena: Komentar moete uneti samo ako ste registrovani korisnik
 
Ovaj recept je pregledan 5649 puta i ocenjen sa prosenom ocenom 3 od strane 451 korisnika
Ocenite i Vi ovaj recept sa opisnom ocenom


 
 :: Dodajte novi recept
 :: Dodajte link recepta
 :: Vaš E-Kuvar
 :: Vaši recepti
 :: Vaši komentari
 
SAVETI
 :: Vaši saveti
 :: Pošaljite savet
 
MAILING LISTE
 :: E-Zine ×
 :: E-Novosti
 :: E-Kuvar ×
 
KUPOVINA
 :: Spisak za kupovinu
 :: Korpa za kupovinu
 
NetNutricia
 :: Dnevne potrebe
 :: Trošenje energije
 :: Nutrijensi
 :: Nutritivne vrednosti
 
 
 
prijatelji sajta
 
statistike
 

  POMOĆ - O SAJTU - MARKETING - WebMaster  
  Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet