Recepti.co.yu


Dobrodošli! registrujte se odmah - BESPLATNO NOVI KORISNIK
27.5.2019
RECEPTI SAVETI REČNIK PORTAL REGISTAR FORUM
RECEPTI TOP 10
:: KATEGORIJE ::
 :: Vrsta jela
 :: Tip obroka
 :: Sezonska jela
 :: Namirnice
 :: Specijalne prilike
 :: Starosna dob
 :: Kuhinje
 :: Spremanje jela
 :: Vrsta ishrane
 :: Spisak svih recepata
 :: Recepti korisnika
 :: Linkovi korisnika
 
:: KULINARSTVO ::
 :: Kulinarski rečnik
 :: Kulinarski saveti
 :: Namirnice
 :: Proizvodi
 
:: JELOVNICI ::
 :: Restorana
 :: Picerija
 :: Poslasticarnica
 :: Pekara
 
:: GDE JESTI ::
 :: Restorani
 :: Picerije
 :: Poslastičarnice
 :: Pekare
 
:: GDE KUPITI ::
 :: Prodavnice
 :: Proizvodjači
 
::ZANIMLJIVOSTI::
 :: Slike za desktop
 :: Čuvari ekrana
 :: WinAmp skin
 :: Prezentacije
 
:: INFO ::
 :: Mapa sajta
 :: O sajtu
 :: Obaveštenja
 :: Saveti
 :: Pomoć
 :: Reklamiranje
 :: Upis u Registar
 :: Prijava geške
 :: Pravila i uslovi korišćenja ovog sajta
 
PRETRAGA RECEPATA po
Sve reci Bilo koju rec Fraza
Pomoć pri pretraživanju:
Recepti.co.yu : REGISTARRecepti.co.yu : REGISTAR
RECEPT ZA VAS
PREPORUČUJEMO VAM JELO
BECKA MOKA TORTA
Becka moka torta

Izvor recepta: casopis Bazar

Jelo je za vise od 4  osobe
Priprema jela: normalno
Predvidjeno vreme za priremu jela je oko 30 minuta

Ocena 3

POTREBNE NAMIRNICE
ŠECER 250 grama
PUTER 300 grama
JAJA 10 komada
VANILIN ŠECER 1 kesica
KAFA 2 šoljice
PREZLE 2 kašike
MLEVENI ORAH 250 grama
BOMBONE  
PRIPREMA JELA

Potrebno je za testo 10 jaja, 250 grama šecera, 250 grama mlevenih oraha, 2 kašike prezle. Za nadev 300 grama butera, 250 grama šecera u prahu, 2 šoljice jake crne kafe ili kašika neskafe, kesica vanilin šecera. Za ukrašavanje bombone u obliku zrna kafe ili pecena zrna.Dobro umutiti žumanca sa šecerom, dodati mlevene orahe i prezle i na kraju lagano umešati cvrsto ulupan sneg od belanaca. Masu sipati u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i u umereno zagrejakoj pecnici peci 35 do 40 minuta. Pecenu tortu izvaditi, ohladiti, popreko preseci napola i filovati. Za nadev umutiti razmekšali buter, šecer u prahu i vanilil šecer, a zatim postepeno, uz mucenje dodavati pomalo jake crne kafe ili neskafu razmucenu s kašikom mleka. Mutiti sve dok buter i šecer sasvim ne upiju kafu, a zatim filovati tortu. Jedan deo nadeva ostaviti da se uz pomoc šprica za ukrašavanje naprave cipkasti ukrasi, kao ma slici. Po želji odozgo poredati i zrna kafe.

CENA JELA ~2.955846 Energetska vrednost jela ~16139 KJ
 
POGLEDAJTE DETALJNIJE INFORMACIJE O OVOM RECEPTU
 
SAVET
Cvekla - Isprati, potopiti u rastvor boraksa, potom oprati. Kari - sprati u mlakoj vodi, zatim protrljati u glicerinskom rastvoru i posle pola sata isprati.
(Izvor: www.kuvar.4t.com)
KULINARSKI POJAM: NADEV
Nadev za meso, ribu, živinu, paštete, povrce i kolace.
 
PRVI UTISAK
POŠALJITE NAM VAŠE KOMENTARE, PRIMEDBE I SUGESTIJE U VEZI SAJTA

 :: Najpopularniji
 :: Najpregledaniji
 :: Najbrži
 :: Najlakši
 :: Najpreporučeniji
 :: Poslednji dodati
 
MAILING LISTA
Informacije o novostima na sajtu

 
OBAVESTITE
prijatelja o našem i Vašem sajtu



 
 
prijatelji sajta
 
statistike

sajt je optimizovan za MS Internet Explorer 5+

  POMOĆ : O SAJTU : MARKETING : WebMaster  
  Copyright © 2004-2011 Recepti.co.yu
dizajn i razvoj : svemirNet