Recepti.co.yu
Internet portal kulinarskih recepata 7 godina sa vama
[niste registrovani]

prijavite se
RECEPTI SAVETI REČNIK PORTAL REGISTAR FORUM
Dobro jeli! Recepti.co.yu PORTAL > FavoritesOmiljeni Poceta stranaPocetna
RECEPTI
Vrsta jela Poreklo namirnica Bez kategorije Vrsta ishrane Pića Ukus Godišnja dob Kuhinja Tip obroka Prilike Metoda spremanja
SAJTOVI
Srbija i Crna Gora Hrvatska Bosna i Hercegovina Slovenija Makedonija svi sajtovi po broju glasova
GDE JESTI
Restorani Picerije Poslasticarnice Pekare Fast Food
GDE KUPITI
Prodavnice Proizvodjaci
TV EMISIJE
IZDANJA

O Recepti.co.yu PORTALU

PRVI PUT STE NA PORTALU Recepti.co.yu?

Nalazite se na Internet portalu sajta Recepti.co.yu koji se bavi prvenstveno kulinarskim receptima. U okviru portala se nalaze veze (linkovi) ka kulinarskim sajtovima sa prostora bivse Jugoslavije, njhovim podkategorijama jela i receptima (ukoliko su prikupljene veze i nazivi recepata).
Kako biste lakše pronašli odgovarajući recept, veze (linkovi) su podeljene po kategorijama i podkategorijama recepata, koji se nalaze u meniju na levom delu stranice.
Linkovi na Recepti.co.yu Portal-u portalu se mogu pregledati grupisano i po sajtovima, tačnije mozete da vidite sve linkove ka receptima odredjenog kulinarskog sajta i koje kategorije taj sajt pokriva. Sajtovi su kategorizovani i po jeziku tj. zemlji.

Na prvoj strani Recepti.co.yu Portal-a se nalazi i pretrazivač kulinarskih sajtova koji su evidentirani. Pretraživanje je omogućno uz pomoć regionalnog pretraživača - Pogodak!

Od verzije 2.0 posetiocima je omogućeno da pretražuju i same recepte sa sajtova čiji su recepti, tj. njhiovi nazivi, indeksirani. Recepti se mogu pregledati po kategorijama, podkategorijama, sajtovima i jezicima. Od ove verzije je sajt prebačen na domen www.recepti.rs, čime je delimično uradjena tranzicija sa starog domena koji je još uvek aktivan.

Sajt Recepti.co.yu se ažurira, doradjuje i dopunjuje kako bi izašao vama u susret, te je uvek moguće da dodje do neke greske koju Vas molimo da prijavite na e-mail adresu administratora sajta.

 

Recepti.co.yu : PORTAL nakon 12 meseci

Postovani posetioci Portala Recepti.co.yu,

Proslo je godinu dana od dana kada je sajt Recepti.co.yu poceo sa radom kao jedinstveni kulinarski portal. Sajt Recepti.co.yu je zahvaljujuci Portalu i danas, 17. septembra 2005., je najposeceniji sajt ove vrste na ExYU Internet prostoru.
Svakim danom sajt posecuju kako stalni, tako i novi korisnici sajta, koji kasnije postaju i redovni posetioci. Portal Recepti.co.yu je bio i ostao primarni deo sajta, iako to po idejnom konceptu nije trebao da bude. U poslednjih nekoliko meseci uradjena su dva mini-redizajna, jedan u julu mesecu povodom deset meseci rada Portala Recepti.co.yu, a drugi povodom godisnjice sajta. U prethodnom periodu imali smo problema sa funkcionisanjem nekih delova sajta, sto nasom krivicom, sto krivicom drugih ljudi i trudili smo se da sve nedostatke i privremene nefunkcionalnosti otklonimo u najkracem mogucem roku.
Do sada, na Portalu Recepti.co.yu, je uradjeno 80% prvobitnog plana i radicemo na tome da se Portal Recepti.co.yu realizuje 100% do kraja 2005. godine. A onda idemo u nove ideje i u pruzanje novih mogucnosti koje idu u susret posetiocima i korisnicima kako bi im pruzili da sto brze dodju do recepta zeljenog i/ili odgovarajuceg jela, sto i jeste misija sajta Recepti.co.yu. Zelimo da ovaj sajt bude pocetna Internet stanica svim gurmanima, domacicama, sladokuscima, kao i kuvarima u restoranima, poslasticarnicama i pekarama za nove kulinarske ideje i prosirenje svoje ponude.

Sajt Recepti.co.yu je i pored ove misije ima i drugu, a to je da za one ljude koji vole da jedu ali nece, ne mogu ili ne zele da spremaju jela, vec zele da imaju ceo obrok "na gotovo". Ovu misiju ispunjava deo sajta Recepti.co.yu - Registar. Trudili smo se i trudicemo se da sto bolje i vise upotpunimo spisak restorana, picerija, poslasticarnica i pekara i da prezentujemo njihovu ponudu. Zbog zaista velikog broja zahteva ka ovom delu sajta, dodali smo pretrazivanje registra i unosenje jelovnika za preciznije predstavljanje ponuda svih navedenih subjekta. Po statistikama, dolazi se prvo do zeljenog objekata, zatim do spiska svih srodnih objekata, a onda do jelovnika, tj najpreciznije ponude.

U zelji da ponudimo sto relevantnije informacije za one korisnike koji brinu da im ishrana bude zdrava, u okviru sajta koji se bavi nutricionizmom (NetNutricia), omoguaen je uporedni pregled nutritivnih vrednosti svih namirnica. Na osnovu ovih podataka se izraeunavaju i nutritivne vrednosti svih jela za koja postoje recepti.

Pusten je u rad kulinarski forum (FORUM Recepti.co.yu) koji okuplja sve ljubitelje hrane, zdrave ishrane, kao i domacice i kuvare. Forum obuhvata diskusije na kulinarske teme, kao i teme vezane za kuhinju, zdravu ishranu, kulinarskim proizvodima i zanimljivosti u okviru ovih oblasti.

Posecenost Portala Recepti.co.yu se proverava raznim sistemima brojanja posecenosti, od inostranih (Alexa Rank: 171.336) do domacih (Internet Radar i Top.co.yu: u prvih 5 mesta u kategoriji) koji su postavljeni tek 20. januara 2005., do serverskih log fajlova kako bi se doslo do najrelevantnijih informacija. Nakon godnu dana, statistika posecenosti izgleda ovako:
- ukupan broj poseta je 86,830 od kojih je 35,621 jedinstvenih
- 385,009 pregledane strane,
- 86,125 izlazaka sa Portala na drugi kulinarski sajt,
- uradjeno je 7,858 Google pretrazivanja kulinarskih sajtova koji se nalaze registrovani na sajtu Recepti.co.yu
- 40,511 posetilaca je doslo direktnim ukucavanjem adrese sajta u Address Bar browser-a

>Sajt je trenutno u beta 1.5 verziji, a final verzija ce biti pustena u rad za  3 meseca, kada ce biti pruzene sve planirane mogucnosti.
Ucinite da sajt Recepti.co.yu bude prilagodjen Vama i Vasim potrebama, stoga budite slobodni i posaljite SVE vase primedbe i sugestije.

Zahvaljujem svim redovnim posetiocaima ovog sajta na ukazanom poverenju.

Uz dobar ukus uzivajte u hrani. Dobro jeli!

Srdacan pozdrav,

Recepti.co.yu
17. septembar 2005.

 

Recepti.co.yu : PORTAL nakon 6 meseci

Postovani posetioci Portala Recepti.co.yu,

Danas (17. marta 2005.) je sest meseci od dana kada je ovaj sajt, tada samo u vidu kulinarskog portala, video "svetlo" Interneta. Zbog svoje jedinstvenosti i specificnosti tematike sajta, portal Recepti.co.yu je sada postao medju najposecenijim sajtovima ove vrste na ExYU cyber prostorima. Ubrzo nakon pustanja u rad, sajt je stekao vernu populaciju i redovne posetioce. Neplanirano, PORTAL kao deo sajta Recepti.co.yu je postao primarni deo sajta, iako to u prvoj verziji sajta nije trebalo da bude, zbog kasnjenja u postavljanju kompletnog sadrzaja i svih mogucnosti koje pruza, onakav kakav je trebao da bude od prvog dana. Sajt je prvenstveno trebao da bude personalizovani kulinarski servis, gde ce se posetiocima omoguciti da unesu svoje omiljene recepte iz svojih svesaka i isecaka iz novina, raznih svetskih i naconalnih kuvara i da ih prenesu u elektronski oblik kako bi im isti bili dostupni bilo kada i bilo gde, i to samo uz pomoc Interneta. Tokom izrade, sajt je krenuo da se siri, prvo u oblasti nuticionizma (NetNutricia), zatim kulinarskim savetima i kulinarskim pojmovima, i na kraju dodat - Registar (registar firmi i preduzeca, ugostitelja i proizvodjaca koji su u vezi sa hranom, ishranom i kuhinjom). Planirani forum o kulinarstvu je u izradi i bice pusten uskoro.

PORTAL Recepti.co.yu je od samog pocetka trazio odziv (feedback) od posetilaca sajta. Na prvoj stranici je od pocetaka pruzena mogucnost da se posalje komentar na sajt (prvi utisak) ili da se predlozi neki link ili sajt za koji posetilac zna, a nema ga na nasem spisku kulinarskih sajtova. Takodje mozete obavestiti prijatelja o postojanju ovog sajta.

Nakon sest meseci rada, posecenost Portala sajta Recepti.co.yu se moze proveriti raznim sistemima brojanja posecenosti, od inostranih (Alexa Rank: 218.694) do domacih (Internet Radar i Top.co.yu: u prvih 5 mesta u kategoriji) koji su postavljeni tek 20. januara 2005. godine. Medjutim, to je samo za posetioce. Statistika posecenesti je postojala od samog pocetak rada sajta na nivou servera i ona pokazuje sledece:
- ukupan broj poseta je 9,396 sa 5,312 jedinstvenih adresa, od toga 4,899 posetilaca spada u posetice Portala,
- 42,116 pregledane strane,
- 15,918 izlazaka sa Portala na drugi kulinarski sajt,
- uradjeno je 1,132 Google pretrazivanja kulinarskih sajtova koji se nalaze registrovani kod nas
- 4,938 posetilaca je doslo direktnim ukucavanjem adrese sajta u Address Bar browser-a

Sajt je jos uvek u Alfa verziji, i bice sve dok ne budu otklonjeni svi propusti i greske u njegovoj funkcionalnosti, i pruzene sve planirane mogucnosti.
Autor sajta Vas i dalje moli da saljete SVE vase primedbe i sugestije kako bi ovaj sajt bio prilagodjeniji Vama i Vasim potrebama.

Zahvaljujem svim redovnim posetiocaima ovog sajta na ukazanom poverenju.

Uz dobar ukus uzivajte u hrani!

Srdacan pozdrav,

17. mart 2005.

 

Recepti.co.yu KROZ VREME

Za više informacija o toku razvoja sajta Recepti.co.yu pogledajte tekuća Obaveštenja ili hronološki:

 

PRIJATELJI SAJTA
ComIT :: Kompletna IT resenja : software, mreze, internet GRAFOLIK :: Stamparija & PrePress Studio Salon Lepote HOLLYWOOD BEAUTY LINE Vila Diva Zlatar
Recepti.co.yu STATISTIKE

Broj poseta u poslednjih 5 minuta
22

5.6.2020.
© 2004-2020 Recepti.co.yu v2.1
dizajn & razvoj: svemirNet / ComIT