Recepti.co.yu
Internet portal kulinarskih recepata 7 godina sa vama
[niste registrovani]

prijavite se
RECEPTI SAVETI REČNIK PORTAL REGISTAR FORUM
Dobro jeli! Recepti.co.yu PORTAL > FavoritesOmiljeni Poceta stranaPocetna
RECEPTI
Vrsta jela Poreklo namirnica Bez kategorije Vrsta ishrane Pića Ukus Godišnja dob Kuhinja Tip obroka Prilike Metoda spremanja
SAJTOVI
Srbija i Crna Gora Hrvatska Bosna i Hercegovina Slovenija Makedonija svi sajtovi po broju glasova
GDE JESTI
Restorani Picerije Poslasticarnice Pekare Fast Food
GDE KUPITI
Prodavnice Proizvodjaci
TV EMISIJE
IZDANJA

OBAVEŠTENJA 2005

24. DECEMBAR 2005. - SRECNI PRAZNICI  SA NOVIM SAJTOVIMA

- Poštovanim posetiocima sajta Recepti.co.yu cestitamo Novu 2006. godinu, Božic i nastupajuce praznike.

- Ukljuceni su novi linkovi ka kulinarskim sajtovima i njihovim receptima. Pomocu novog Internet pretraživaca za makedonske sajtove Pogodok! došli smo zanimljivih sadržaja u okviru oblasti kulinarstva i ishrane na makedonskom jeziku, te su postavljeni linkovi ka sajtovima Reka i Rimes. Takodje, sajt Zalogaj koji je poceo sa radom tokom ovog leta nudi više od hiljadu recepata koji su razvrstani u 16 kategorija. Dodat je i link ka portalu Corner.

- Najnovije analize registrovanih korisnika sajta Recepti.co.yu pokazuju da su kuvarice i kuvari vrlo jednaki. Naime, ženska polulacija sajta je 61% a muška 39%. Najveci broj korisnika je izmedju 25 i 35 godina i mahom su studenti (34%, 36%). Najveci broj (51%) posetioca je iz Srbije (Beograd, Novi Sad...).

- Statistike poseta u 24 dana ovog meseca pokazuju neznatan rast posecenosti sa ukupno 27,391 ostvarenih poseta (15,610 jedinstvenih) i 134,671 prikazanih stranica. Medjutim, opet je oboren rekord (drugi put ovog meseca) po broju dnevno prikazanih strana i to 19. decembra kada je prikazano 8,025 stranica.  U okviru sajta Recepti.co.yu prikazano je 8,142 korisnicka recepta. Ukupno je 30,171 put su korisnici "odvedeni" na drugi kulinarski sajt (ukupno klikova na linkove u okviru Recepti.co.yu Portala), a glasalo se ukupno 1,991 put za kulinarske sajtove ciji se linkovi nalaze u okviru Portala Recepti.co.yu.

 

12. DECEMBAR 2005. - SEZONSKE PROSLAVE I SVECANOSTI

- Priprema praznicnih trpeza iziskuje mnogo napora i puno vremena. Recepti.co.yu su tu da Vam pomognu da što brže i lakše dodjete do željenih recepata jela povodom ovih prigoda. Preporucujemo da pogledate recepte koji se nalaze na sledecim stranicama: proslave, posna jela, mrsne slave, rodendani, svadbe, praznici, zabave, žurke, posne slave, Nova godina, božic i ostale svecanosti .

- Raspored najpopularnijih kategorija recepata se u poslednje vreme malo promenio pa je tako sada najpopularnije vrste jela kolaci, zatim salate, torte, predjela, glavna jela , supe i corbe , testa, testenine, dezerti, meso i proizvodi od mesa i riba.

- Broj registrovanih korisnika sajta Recepti.co.yu se iz meseca u mesec povecava, te je ocekivani broj do sredine decembra 600 korisnika. Najveci broj prikazanih strana u toku jednog dana, od pocetka rada ovog sajta do danas, ostvaren je 1. decembra sa ukupno 7,297 prikazanih strana. Prosecna dnevna posecenost je porasla na 1,026 poseta. Prosecno je prikazano 4,794 strana dnevno. Trajanje posete je povecano na 05:53 minuta (5. decembra). Za prvih 12 dana decembra sajt je ostvario 12,323 poseta.

- Dopunjeni su linkovi ka receptima koji se nalaze na sajtu Kuvarica.co.yu i dodat je link ka novom kulinarskom forumu Gastronomija.info.

 

4. DECEMBAR 2005. - VIŠE OD 10 MESECI ALFA VERZIJE SAJTA RECEPTI.CO.YU

- Prošlo je više od 10 meseci (20. novembra) rada alfa verzije sajta Recepti.co.yu. Komentari, sugestije i kritike posetilaca ce uveliko uticati na dalji razvoj celokupnog sajta, a ne samo na Portal Recepti.co.yu, koji od 20. septembra 2005. radi u beta verziji. Svim snagama cemo se potruditi da izadjemo u susret vašim željama, zahtevima i potrebama kako bi "Dobro jeli!".

- U novembru je ostvaren povecan broj prikazanih stranica na sajtu Recepti.co.yu. Ukupno je prikazano 159,847 stranica (5,156 po danu, tj 4.88 po posetiocu). U prethodnom mesecu sajt je posetilo 32,788 korisnika Interneta (od cega je 17,576  jednistvenih poseta), tj. 1,057 poseta dnevno. Oborena je dnevna posecenost sajta 29. novembra, kada je sajt ostvario 1,332 posete. Recepti.co.yu Portal je i dalje najposeceniji deo sajta, koji ostvaruje 85% od ukupnog broja poseta.

- Dodati su linkovi ka receptima koji se nalaze na sajtu SC Magazin.

 

15. NOVEMBAR 2005. - BROJ REGISTROVANIH KORISNIKA VECI OD 500 !

- Broj registrovanih korisnika sajta Recepti.co.yu je porastao na 522. Samo u poslednja dva meseca registrovalo se preko 100 posetilaca sajta Recepti.co.yu.

- Najveci broj prikazanih strana u toku jednog dana, od pocetka rada ovog sajta do danas, ostvaren je 10. novembra sa ukupno 6,976 prikazanih strana. Prosecna dnevna posecenost je porasla na 958 poseta sa prosekom od 4,82 prikazane strane po posetiocu. U poseku se prikaze 4,621 strana dnevno. Trajanje posete je povecano na 05:33 minuta. Sudeci po statistikama poseta, ovaj mesec ce, kao i svaki prethodni, oboriti posecenost sajta Recepti.co.yu, pošto je za prvih 14 dana novembra sajt posetilo 14,371 korisnik Interneta.

- Glasajte za Vaš omiljeni kulinarski sajt ! Do sada, u  novembru, je registrovano 774 glasanja od strane 60 posetilaca. Spisak sajtova rangiran po glasovima korisnika možete pogledati na stranici Portala Recepti.co.yu - sajtovi po broju glasova.

- Dodati su linkovi ka receptima restorana Konak, crnogorskog dnevnog lista Dan, kao i ka receptima dr Aleksandra Dekanskog. Uvršteni su i linkovi ka receptima iz Banata i Backe, kao i linkovi ka sajtu Moj Kuvar. Sa ovim poslednjim izmenama, Portal Recepti.co.yu sadrži ukupno 432 linka ka 67 kulinarskih sajtova.

 

6. NOVEMBAR 2005. - VIŠE OD 1000 POSETA NA DAN !

- U mesecu oktobru je ostvarena rekordna dnevna poseta - u utorak 25. oktobra je sajt Recepti.co.yu posetilo 1,190 posetilaca. Ukupno u oktobru je prikazano 148,400 stranica, 28,586 posetilaca od kojih je 15,454 jedinstvenih. U proseku sajt Recepti.co.yu dnevno poseti 893 korisnika Interneta. Prosecno trajanje posete iznosi 4 minuta i 41 sekundu.
Recepti.co.yu Portal je 6,483 posetilaca odvelo ka 28,011 stranica drugog kulinarskog sajta.

- Uvodjenje glasanja se pokazalo kao dobro rešenje za iskazivanje mišljenja korisnika o kulinarskim sajtovima ka kojima se nalazi link na Recepti.co.yu Portalu. U mesecu oktobru je registrovano 3,064 glasanja.

- Novi dizajn sajta Recepti.co.yu treba uskoro da bude usvojen i ocekujte ga u novom ruhu do kraja godine.

- Dodati linkovi ka sajtovima Aeretrnus Coctail Bar (recepti za koktele), Cokolada (recepti za cokoladu), ISHRANA i Puratos (recepti za testa i testenine). Sajt Razglednica je ponovo u funkciji, tako su i linkovi ka tom sajtu aktivirani.

 

11. OKTOBAR 2005. - POVRATAK STARIH SAJTOVA

- U septembru mesecu je ostvarena rekordna poseta sajta Recepti.co.yu. Ukupno 107,531 prikazanih stranica, 22,046 posetilaca od kojih je 11,768 jedinstvenih. Takodje je oboren i dosadašnji rekord u broju dnevnih poseta. Najveca poseta od 941 je ostvarena u utorak 27. septembra, kada je prikazano 4,349 stranica sajta. Prosecno trajanje posete se povecalo i iznosi i do 6 minuta. Trend povecanja posecenosti najveceg kulinarskog portala ne jenjava. Ovim su se prognoze oko posecenosti sajta ostvarile. Zahvaljujemo svim stalnim posetiocima i registrovanim korisnicima sajta Recepti.co.yu.

- Ovog meseca je došlo do povratka starih kulinarskih sajtova. Radi se o kulinarskim sajtovima Oklagija i Kuvar 4t.com. Ka prvom je uvršteno 7 linkova, a ka drugom 12. Ovi sajtovi nisu bili dostupni neko vreme te su linkovi ka njima bili ugašeni, ali zahvaljujuci vernim posetiocu koji nam je javio preko forumlara , linkovi su ponovo aktivirani. Takodje, uvršten je i još jedan makedonski link ka sajtu Hrana i Vino.

 

23. SEPTEMBAR 2005. - NAJVECA DNEVA POSETA

- Prve tri nedelje septembra je ostvarena rekordna poseta sajta Recepti.co.yu. Ukupno 81,106 prikazanih stranica, 16,670 posetilaca od kojih je 9,340 jedinstvenih posetilaca. 6,184 (37%) posetilaca je došlo direktnim ukucavanjem web adrese u web browser. Kao najtrazenije reci u pretraživacima su: recepti, zimnica i bosanski recepti. Izvršeno je ukupno 13,668 zahteva ka drugim kulinarskim sajtovima. U utorak, 20. septembra, ostvareno je 922 posete, što predstavlja rekord na nivou dnevnih poseta.
Ako se ovakav trend nastavi , septembar mesec ce biti najposeceniji mesec od postojanja sajta Recepti.co.yu. Po obicaju, detaljna analiza statistika ce biti objavljena na ovoj strani na kraju meseca.

- Linkovi ka sajtu Mirini Recepti su ažurirani zbog premestanja na drugi domen, te linkovi ka ovom sajtu nisu bili neko vreme dostupni.

- U fazi je prikupljanje broja recepata na svim stranama registrovanih kulinarskih sajtova. Zbog velikog broja strana (ukupno 456) ne možemo precizirati kada ce ove informacije biti dostupne posetiocima sajta. Ova "akcija" pokazuje da je Portal Recepti.co.yu došao do ispunjavanja 90% planiranog sadržaja koji je zacrtan još pre 3 godine, a njegova realizacija pocela pre godinu i po dana.  Nadamo se da ce se Portal Recepti.co.yu realizovati 100% do kraja 2005. godine.

 

17. SEPTEMBAR 2005. - GODINU DANA POSTOJANJA SAJTA Recepti.co.yu

- Najveci i jedini Internet portal kulinarskih recepata je navršio godinu dana rada. Sajt Recepti.co.yu je poceo sa radom kao portal 17. septembra 2004. godine sa . Od tada, sajt je ostvario 86,830 poseta (sa 35,621 jedinstvene IP adrese) i ukupno 86,125 klikova na linkove ka drugim kulinarskim sajtovima. Recepti.co.yu Portal trenutno ima skoro 400 linkova ka preko 40 sajtova, a sajt Recepti.co.yu ima više od 400 registrovanih korisnika. Preko Recepti.co.yu Portal-a je ostvareno 4,267 Google pretraživanja.
Godišnji statisticki izveštaj izgleda ovako:
- Ostvareno je 86,830 poseta od cega je 385,009 posetilaca (53%) došlo preko pretraživaca ili nekog drugog sajta gde postoji link ka sajtu Recepti.co.yu
- 14,084 posetilaca je došlo preko pretraživaca Google, 2,507 preko Krstarice, 1,558 preko pretraživaca Yahoo!, 1,095 preko SCG pretraživaca Pogodak!
- Sajt Recepti.co.yu dnevno poseti u proseku 237 korisnika Internet-a koji se zadržavaju prosecno 5 minuta.
- U dnevnom periodu od 13 do 14 casova sajt ima najvecu aktivnost kada je i zabeležen najveci broj poseta - 6,193
- Najaktivniji dan u nedelji je petak koji je zabeležio 15,694 poseta, tj. 18% od ukupnog broja poseta.
- Najaktivniji mesec je bio jul 2005. kada je sajt posetilo 20,955 ljudi
- Najveci broj poseta je ostvareno iz Srbije i Crne Gore (izuzimajuci SAD zbog Google, MSN, Yahoo! i ostalih pretraživaca) sa 33,033 posete (od cega je 3,038 iz Beograda, 501 iz Podgorice, 455 iz Novog Sada), sledi Hrvatska sa 3,274 posete (od cega je 2,192 iz Zagreba), zatim Bosna i Hercegovina sa 2,189 posete (od cega je 637 iz Sarajeva), Slovenija sa 1,800 posete, a zatim i ostale države ( Švajcarska , Švedska, Kanada...)

- Povodom godinu dana Portala Recepti.co.yu strane su osvežene sa slikama jela i sa screenshot-ovima sajtova ka kojima postoje linkovi. Dodata je i nova mogucnost ocenjivanja sajtova sa ocenama od 1 do 5. Prosecna ocena je prikazana u vidu zvezdica. Glasajte, kako biste pomogli ostalim posetiocima da znaju kakav sajt mogu da ocekuju kada kliknu na link.

- Linkovi ka receptima su obogaceni za još 6 kulinarskih sajtova: recepti proizvodjaca AWT-Barilla, Internet portal Balkan-Express, licni sajt Goga, licni sajt Renata u okviru portala Kelava, recepti poljoprivrednog proizvodjaca Kunis i ribnjaka Ribnjacarstvo-Poljana. Svi sajtovi sem Balkan-Express-a pripadaju Hrvatskom govornom podrucju.

- Od sada možete pogledati i koliko je posetilaca sajta Recepti.co.yu dalo svoje komentare na sajt i iste možete procitati na stranici Posetioci.

 

12. SEPTEMBAR 2005. - ZAVRŠENO VREME GODIŠNJIH ODMORA I JOŠ PONEŠTO...

- Nakon godišnjih odmora pocela je užurbana aktivnost na ispitvanju linkova ka drugim sajtovima na Recepti.co.yu Portalu. Sajtovi Razglednica.com i Palacinke.co.yu nisu dostupni, predpostavlja se da je prvom istekao domen, a u drugom slucaju je istekao hosting. Bilo kako bilo, nadamo se skorom cyber-povratku ovih sajtova pošto su imali zaista zanimljive recepte. Ovo su još 2 od ukupno 7 sajtova koji su za ovih godinu dana prestali sa radom.

- Pošto je pred letovanje svima stalo da dobro izgledaju, primeceno je da je u prolece najtraženija vrsta jela bila salata, a nakon što je leto na izmaku, pocelo je da se najviše traže recepti kolaca i torti. Uskoro ce popularnost kategorija biti dostupna svim posetiocima sajta Recepti.co.yu.

- Najavljujemo nove mogucnosti u okviru sajta i vizuelnu dopadljivost Portala Recepti.co.yu, najveceg Internet portala kulinarskih recepata. Uskoro!

 

5. SEPTEMBAR 2005. - POSECENOST SAJTA U MESECU AVGUSTU

- U avgustu mesecu je mesecna poseta sajta Recepti.co.yu skoro ostala ista, kao i za prethodni. Razlog ovome vidimo u godišnjim odomorima, udaljavanje ljudi od racunara (i Interneta) i od svoje kuhinje. Ukupno je sajt ostvario 19,997 poseta (od kojih je 10,259 sa jedinstvenom IP adresom) i od toga 8,255 nije doslo sa drugih sajtova, što govori o novim posetiocima. Prosecno je bilo 645 poseta po danu, sa ukupno prikazanih 103,241 stranica u avgustu mesecu, a ukupno je ostvareno 14,888 klikova na linkove ka drugim sajtovima od strane 3,949 posetioca. U proseku svaki posetilac pregleda 5 stranica i njegovo zadržavanje na sajtu iznosi preko 8 minuta.

 

9. AVGUST 2005. - REKORD MESECNE POSECENOSTI I NOVI LINKOVI

- U julu mesecu je oboren mesecna poseta sajta Recepti.co.yu. Ukupno je sajt ostvario 20,955 poseta (od kojih je 8,465 sa jedinstvenom IP adresom) i od toga 11,670 nije doslo sa drugih sajtova. Prosecno je bilo 675 poseta po danu, sa ukupno prikazanih 80,209 stranica u julu mesecu, a ukupno je ostvareno 10,359 klikova na linkove ka drugim sajtovima.

- Dodati su novi kulinarski linkovi za sajtove koji sadrze kulinarske recepte: Turbo Kuvar (16 linkova), Brankicin kuvar (9 linkova), Ribo-Centar (3 linka) i DunavNET. Linkovi se odnose na broj kategorija recepata koji se nalaye na sajtu. Ovi linkovi su su dobijeni posredstvom posetioca koji je poznat admnistratoru sajta Recepti.co.yu.
Hvala.

 

17. JUL 2005. - REDIZAJN NAJVECEG KULINARSKOG PORTALA

- Nakon 10 meseci rada, deo sajta Recepti.co.yu - PORTAL je redizajniran. Cilj je da se omoguci korisnicima da imaju bolju preglednost i što precizniju informaciju šta mogu da ocekuju na sajtu na koji ce otici klikom na link. Redizajn ce biti upotpunjen novim opcijama (glasanje za najbolje sajtove, dodavanje komentara za pojedine sajtove, kao i otvorene statistike klikova za sve linkove na osnovu kojih se pravi TOP 10 lista kulinarskih sajtova) u narednom periodu.
Sajt Recepti.co.yu je poceo sa radom kao portal 17. septembra 2004. godine. Od tada, sajt imao 44,827 poseta (sa 20,765 jedinstvene IP adrese) i ukupno 70,004 klikova na linkove ka drugim kulinarskim sajtovima. Uzimajuci ovu cinjenicu u obzir, Portal Recepti.co.yu je podigao rejting i posete pojedinim sajtovima ka kojima postoje linkovi.

- Jul 2005. je mesec koji ce po svemu sudeci oboriti posete sajta. Sa 39,979 prikazanih strana i sa 10,502 (4,973 jedinstvenih) poseta za 17 dana jula meseca ocekuje se obaranje mesecne posecenosti (rekord je april mesec 2005. godine).

- U okviru re-dizajna sajta Recepti.co.yu Portala, na prvoj strani sajta je postavljen formular najveceg lokalizovanog pretraživaca Pogodak!. Pored vec omogucene pretrage preko najpoznatijeg svetskog pretraživaca Google, sada je omoguceno korisnicima i pretraga celokupnog sajta Recepti.co.yu kao i drugih (za sada samo SCG) sajtova.

 

14. JUL 2005. - POVRATAK STARIH SAJTOVA I NAJAVA!

- Sajtovi koji su trenutno bili nedostupni ili u fazi izrade, a koji su postali aktivni, ponovo se nalaze na spisku linkova. Vraceni su linkovi ka sajtovima Gurmanoteka.com (26 linkova), SrbijaCafe.org (15 linkova) i YuPortal.com (10 linkova).

- Uspostavljena je saradnja sa najvecim Internet pretraživacem sajtova SCG, firmom Pogodak!. Kao što smo najavili i ranije, u pripremi je i re-dizajn Portala Recepti.co.yu koji ce ukljuciti, pored standardnog Google pretraživaca, i pretraživac Pogodak!.

 

5. JUL 2005. - POBOLJŠANJE

- U dogovoru sa hosting provajderom rešeni su problemi i nesuglasice tako da ubuduce ne bi trebalo bude problema sa korišcenjem sajta Recepti.co.yu.

- Pocetak ovog meseca je obeležilo naglo povecanje broja poseta. Za prvih 5 dana sajt Recepti.co.yu je imao 2,665 poseta (1,342 jedinstvene IP adrese) i 9,335 pregledane strane. Za prvih pet dana jula, ukupno je 534 posetilaca otislo na druge sajtove. Vise od 50% poseta je osvareno direktnim ukucavanjem adrese sajta u browser, a nesto vise od 40% je doslo sa pretraživaca i sa razmene banera.

 

18. JUN 2005. - IZVINJENE

- Svim poštovanim posetiocima se izvinjavamo na neupotrebljivosti Portala Recepti.co.yu od 2. do 18. juna 2005. godine. Ucinicemo sve da do ovakvih grešaka više ne dodje. Ocekujte uskoro novi dizajn Portala Recepti.co.yu, kao i nove linkove ka kulinarskim sajtovima. Hvala!

- Još jedan vredan kulinarski sajt, sa preko 1000 recepata, je prestao sam radom. U pitanju je sajt Need For Food. Drugi sajt, Guramanoteka, je "trenutno" neaktivan zbog, kako kažu vlasnici sajta, "kreiranja novog identiteta".
Statistike, za sada, pokazuju da se više sajtova gasi, nego što se pojavljuju novi. Trudimo se da održavamo linkove što je moguce ažurnije, ali u Internet svetu gde se sve pali - gasi, malo radi - malo ne radi, aktivno - nije aktivno, to je prava nocna mora, iako imamo sistem za testiranje "živih" linkova.

 

5. JUN 2005. - NUTRITIVNE VREDNOSTI NAMIRNICA

- Na stranici Nutritivne vrednosti, koja pripada sekciji NetNutricia ( deo sajta Recepti.co.yu ), omogucen je uporedni pregled nutritivnih vrednosti ( energije, masti, biljne i životinjske belancevine, masti i ugljeni hidrati ) svih namirnica, kao i sortiranje po njihovim vrednostima.

Ovoj stranici mogu da pristupe samo registrovani korisnici.

 

20. MAJ 2005. - JELOVNICI I 4 MESECA RADA verzije 1.0 alfa sajta Recepti.co.yu

- Pocetkom ovog meseca, tacnije 5. maja, pocelo je prikazivanje jelovnika iz restorana koji su upisani u Registar sajta Recepti.co.yu. Jelovnici su dobijeni od restorana, tako da možete pregledati njihovu trenutnu ponudu. Molimo i ostale restorane da nam se jave kako bi upotpunili njihovu ponudu.

- Zbog sve veceg broja registrovanih firmi obezbedjena je pretraga u okviru Registra sajta Recepti.co.yu. Napominjemo da je za sve registrovane firme obezbedjena statistika pregleda i klikova na njihov link ka svom sajtu (ako ga ima), pri cemu se može imati uvid u CTR (odnos ukupnog broja prikaza strane i klikova na eksterni link).

- Puna 4 meseca rada sajta najveceg Internet portala kulinarskih recepata. Možemo samo da se zahvalimo stalnim posetiocima (ima ih oko 1000 mesecno) i novim korisnicima koji su se registrovali u poslednjih mesec dana.

 

04. MAJ 2005. - FORUM Recepti.co.yu

- Nakon dužih najava i velikih tehnickih problema danas je zvanicno poceo sa radom deo sajta Forum Recepti.co.yu. Forum ce obuhvatati diskusije na kulinarske teme, kao i teme vezane za kuhinju, zdravu ishranu i zanimljivosti u okviru ovih oblasti . Svaki registrovani korisnik može postaviti temu u okviru jedne oblasti ili predložiti oblast i ako ona bude u saglasnosti sa pravilima Foruma bice otvorena od strane moderatora foruma. Za sve informacije u vezi foruma možete poslati e-mail moderatoru

.

- Osnovno pravilo Foruma je da oblasti i teme budu u skladu sa sadržajem sajta Recepti.co.yu, a poslate poruke (post-ovi) da budu u skladu sa temom o kojoj se diskutuje. Ostala pravila se odnose na ponašanje korisnika kao i na ostalim javnim forumima: ne možete maltretirati, ugrožavati, vredati, pretiti, obmanjivati ili na bilo koji nacin povredivati prava drugih korisnika, objavljivati i distribuirati nedolican, vulgaran, nepristojan sadržaj ili bilo koji drugi sadržaj koji se ne odnosi na kulinarstvo, ishranu, nutricionizam, gastronomiju i kuhinju, kao i sadržaj reklamnog karaktera bez dozvole autora sajta Recepti.co.yu. Takodje, autor sajta Recepti.co.yu zadržava pravo da ukloni sadržaje pojedinog korisnika bez obaveštenja ukoliko se ustanovi da je korisnik prekršio pravila ili ako sadržaj nije u skladu sa pravilima.
Pogledajte kompletan tekst za Pravila i uslove korišcenja sajta Recepti.co.yu.

 

30. APRIL 2005. - NOVI KULINARSKI SAJTOVI, POVECANA POSECENOST

- U registar sajtova su uvrštena još dva slovenacka sajta - Kulinaricna Slovenija i EnaPlus.

- Dana 15. aprila je oboren dnevni rekord po broju poseta - 1,134! Statistike poseta u mesecu aprilu izgledaju ovako:
64,295 pregledanih strana, 13,727 poseta od kojih je 7,987 sa jedinstvene IP adrese, prosecno zadržavanje posetilaca na sajtu je 4 minuta i 40 sekundi.
Ukupan broj klikova na linkove ka drugim sajtovima sa Portala Recepti.co.yu iznosi 10,382. Ukupan broj pregleda recepata koji se nalaze u okviru sajta Recepti.co.yu je 6,694. Pregledano je ukupno 2,974 stranica koji se nalaze u našem registru (1,741 pregled).
Registrovano je preko 20 novih korisnika i dopunjen je registar sa preko 30 firmi.

 

11. APRIL 2005. - AŽURIRANJE SAJTOVA, POVECANA POSECENOST, NOVE MOGUCNOSTI

- Pocetak ovog meseca je bio buran za sajt Recepti.co.yu. Nekako su se "našle" pare za hosting a poseta sajta je sve veca. Posecnost možete proveriti po raznim sistemima "brojanja" poseta (Brojac.com, Radar, Alexa), ali najznacanije je cetvrto mesto koje zauzima sajt Recepti.co.yu pri Google pretraživanju po kljucnoj reci "recepti"! Posecenost u prethodnih 5 minuta možete da vidite i na stranama Portala Recepti.co.yu u donjem desnom uglu.

- Dogovorena je saradnja sa agencijom za marketing BGSvetionik iz Beograda o zastupanju prodaje reklamnog prostora na sajtu Recepti.co.yu. Još jednom pozivam sve firme koje su zainteresovane da se registruju, a potom i da apliciraju za željeno sponzorstvo ili reklamiranje. Firmu možete prijaviti za upis u registar na strani Registar sajta Recepti.co.yu, a detaljnije o sponzorstvima i reklamiranju možete naci na strani marketing.

- Sa povecanjem broja poseta uvedena je još jedna korisna mogucnost za sve registrovane korisnike sajta Recepti.co.yu, a to je dodavanje adrese stranice u Vaš Licni E-Kuvar onih recepata koji Vam se dopadaju. Stranice drugih sajtova na koje odlazite sa nekih od stranica Portala Recepti.co.yu se vide u donjem okviru prozora Vašeg pretraživaca (browser-a) i adresu te stranice možete upisati u Spisak linkova Vašeg Licnog E-Kuvar-a samo jednim klikom na tekst "Dodajte adresu ove stranice u moj E-Kuvar" koji se nalazi u gornjem okviru prozora Vašeg pretraživaca (browser-a). Ovim Vam je omoguceno da ne pamtite i ne zapisujete adrese sajtova gde vam se nalazi omiljeni ili interesantan recept niti da ga zapisujete u Favorites folder na lokalnom racunaru, te ce Vam ova adresa biti uvek dostupna, sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme.
Moram da naglasim da ce se prilikom pomenute akcije upamtiti adresa (link) samo one stranice na koju prvo otišli sa Portala Recepti.co.yu. Ovaj sajt poštuje Vašu privatnost i NI NA KOJI NACIN ne prati vaše kretanje po drugim sajtovima.

- Nakon sajta Domaci Kuvar (www.domacikuvar.co.yu), nedavno je prestao sa radom i sajt OnLine Kuvar (www.onlajn.net). U narednom periodu u naš registar sajtova cemo uvrštavati iskljucivo sajtove cija je tematika kulinarstvo i zdrava ishrana, a ne sajtove kojima je kulinarstvo samo deo sadržaja.

 

01. APRIL 2005. - NAJVECA MESECNA POSECENOST + INTERNET POGODAK

- U martu je oboren rekord po posetama sajta Recepti.co.yu. Dan u kome je bilo najvise poseta je 14. mart kada je zabeleženo 728 poseta sa 2,015 pregledanih strana. Ukupan broj poseta u celom mesecu martu je 3,854 (od kojih su 2,650 jedinstvene IP adrese) sa pregledanih 14,259 stranica. Povecana je prosecna dnevna posecenost koja iznosi 124 posete sa pregledanih 459 strana. Svaki posetilac se u proseku zadrži 4:40 minuta na sajtu.

- Ulazak u razmenu banera sistema PCBeza je bio pun Intenet marketing pogodak. Baneri koji su postavljeni (velicine 468x60 i 120x60) za razmenu su u velikoj meri doprineli navedenoj posecenosti (1,133 poseta je došlo sa PCBerza.net sistema). Sajt postaje popularan zahvaljujuci nazivu domena što se može zakljuciti iz statistika koje kažu da je cak 1,540 poseta došlo direktno ukucavanjem adrese u address bar svog browser-a.

- Sajt za merenje posecenosti Top.co.yu je prestao sa radom, kao i kulinarski sajt domacikuvar.co.yu.

 

21. MART 2005. - TRI MESECA RADA SAJTA Recepti.co.yu

- Poštovani posetioci i registrovani korisnici sajta Recepti.co.yu. Nakon 3 meseca zvanicnog rada, želim da Vam se prvenstveno zahvalim na poverenju koje ste na ukazali. Brojke govore više od reci: preko 100 registrovanih korisnika, skoro 200 preduzeca u registru, 3.793 poseta sa 2.331 jedinstvene IP adrese, pregledano ukupno 16.090 strana.

- Šaljite nam i dalje vaše komentare i sugestije u vezi sajta. Pošaljite predloge šta bi se na stranama ovog sajta moglo još naci. Hvala.

 

12. MART 2005. - NEIZVESTAN NASTAVAK RADA SAJTA Recepti.co.yu?

- Poštovani posetioci sajta Recepti.co.yu. Zbog specificne finansijske situacije autor sajta Recepti.co.yu nece biti u mogucnosti da plati godišnje obaveze provajderu za usluge hostinga ove Internet prezentacije. Broj poseta najveceg Internet portala kulinarskih recepata se svakim danom povecava i ovog meseca, ukoliko sajt bude bio na mreži, se ocekuje preko 2,500 poseta! Planirano je unošenje novih recepata, pocetak rada foruma, redizajn i još mnogo toga.

- Molio bih sve firme i stalne posetioce ovog sajta da postanu generalni sponzori sajta Recepti.co.yu i tako pomognu da sajt Recepti.co.yu ostane "on-line". Generalno sponzorstvo iznosi 5,760 dinara (ili 70 evra u dinarskoj protiv vrednosti). U pitanju je iskljucivo uplata provajderu za usluge hostinga (pogledajte cenovnik našeg hosting provajdera). Za sve informacije o uplati možete kontaktirati autora sajta putem e-mail-a ili direktno hosting provajdera.

Generalno sponzorstvo
ukljucuje:

  • izradu banera u formatu animiranog GIF-a,
  • postavljanje banera (reklame) velicine 120x60 na prvo mesto u sekciji SPONZORI (sadašnja sekcija PRIJATELJI SAJTA) na prvoj strani sajta,
  • postavljanje banera (reklame) velicine 468x60 na dno svake strane Internet portala kulinarskih recepata Recepti.co.yu
  • evidentaranje svakog klika na baner sponzora i uvid u mesecni CTR (Click-Thru-Rate) izveštaj

Baner generalnog sponozora ce se prikazivati u vremenskom periodu od godinu dana od dana uplate.

Ako rešite da postanete naš generalni sponzor, pošaljite informacije o vašoj firmi i skeniran racun na e-mail adresu autora sajta Recepti.co.yu.
Za sve informacije možete kontaktirati autora sajta putem e-mail-a.

HVALA!

 

22. FEBRUAR 2005. - JOŠ JEDAN BROJAC POSETA

- Ukljucen je jos jedan sistem brojanja poseta pod nazivom Brojac.com. Pored standardnih, vec ukljucenih brojaca kao što su Internet Radar i Top.co.yu, Brojac.com daje i dodatne informacije o posetiocima, kao što su IP adresa, operativni sistem, rezolucija i sl.

- Pretraga preko pretraživaca Google je prilagodena sajtu Recepti.co.yu.

 

9. FEBRUAR 2005. - AŽURIRANI LINKOVI

- Dodat je još jedan sajt koji sadrži kulinarsku sekciju. U pitanju je sajt YugoCafe sa svojih 15 podkategorija recepata. Iako sam sajt nije skoro ažuriran uvršten je zbog velikog broja recepata.

- Linkovi ka sajtu Najbolji.co.yu definitivno su izbaceni jer ovaj sajt više od 3 meseca nije u funkciji, a pritom dolazi do velikog broja zahteva ka tim linkovima.

 

1. FEBRUAR 2005. - NAJVECA MESECNA POSECENOST

- Prvi mesec ove godine je doveo veliki broj posetilaca sajta Recepti.co.yu cime je oboren rekord mesecnih poseta. Ukupan broj poseta prethodnog meseca je 2,099 sa 1,341 jedinstvene IP adrese i pregledano je 11,285 strana sajta.

- Krstari se i dalje Internetom u potrazi za "ukusnim" kulinarskim sajtovima i na ostalim jezicima zbog pocetka rada na izradi engleske verzije sajta, tacnije ovog dela - Internet portala.

 

30. JANUAR 2005. - INTERNET PORTAL Recepti.co.yu

- Dodat je još jedan kulinarski sajt Gastronomija koji sadrži recepte u 9 podkategorija.

- Izvinjavamo se svim korisnicima ako su imali problema prilikom pristupa ovom sajtu. U pitanju su problemi servera kod hosting provajdera.

 

20. JANUAR 2005. - KONACNO, POCETAK RADA ALFA VERZIJE SAJTA Recepti.co.yu

- Zvanicno, i konacno, je poceo sa radom sajt Recepti.co.yu u verziji 1.0 Alfa. Sajt nudi posetiocima besplatnu registraciju i time su otvorene mogucnosti da korisnik unese svoj omiljeni recept, unese željeni recept koji se vec nalazi na sajtu Recepti.co.yu u svoj licni E-Kuvar kome se može pristupiti uvek - bilo gde i bilo kada. Takode, možete zapamtiti link željenog recepta sa nekog drugog sajta, predložiti teme za diskusioni forum i, ako ste pravno lice, da se upišete u registar . Ovaj sajt je napravljen za Vas i zbog Vas i zato iskoristite sve njegove mogucnosti.

- Molio bih sve posetioce i buduce registrovane korisnike da ukažu na greške na koje nailaze pri korišcenju ovog sajta i da primedbu pošalju kao komentar ili na email webmaster-a.

- Zahvaljujem se svim posetiocima koji su u proteklom periodu poslali komentare, sugestije i primedbe na sajt i svima onima koji su podržali ovu ideju i ovaj ceo projekat.

 

19. JANUAR 2005. - BROJ KULINARSKIH SAJTOVA SE POVECAVA

- Uvršteno je jos tri sajta koji imaju kulinarske sekcije sa njihovim linkovima ka kategorijama: SerbianCafe.com, Razglednica i BukovickaBanja.com.

 

1. JANUAR 2005. - SVIM POSETIOCIMA SAJTA Recepti.co.yu ŽELIMO SRECNU I USPEŠNU 2005. GODINU

- Svim posetiocima sajta Recepti.co.yu želim srecnu Novu godinu i Božicne praznike. Hvala vam na posetama i, dodite nam opet :-)

- Ukupan broj prošlogodišnjih poseta iznosi 4,592 sa 2,765 jedinstvene IP adrese (zaista veliki broj stalnih posetilaca). U predstojecem periodu trudicu se da ispoštujem Vaše želje, da prihvatim sve komentare i sugestije i da ovaj sajt zaista krene uskoro da radi onako kako je i zamišljen.

 

Administrator sajta Recepti.co.yu

- OBAVEŠTENJA
- ARHIVA OBAVEŠTENJA 2004. GODINE

PRIJATELJI SAJTA
ComIT :: Kompletna IT resenja : software, mreze, internet GRAFOLIK :: Stamparija & PrePress Studio Salon Lepote HOLLYWOOD BEAUTY LINE Vila Diva Zlatar
Recepti.co.yu STATISTIKE

Broj poseta u poslednjih 5 minuta
19

5.6.2020.
© 2004-2020 Recepti.co.yu v2.1
dizajn & razvoj: svemirNet / ComIT